Page content

12 dingen die slaaptekort doen met een moeder

12 dingen die slaaptekort doen met een moeder

12 dingen die slaaptekort doen met een moeder.

Elke nieuwe moeder heeft het moeten leren, functioneren zonder slaap. Zelfs als je er tijdens je studententijd een professional in was, is het nu hele andere koek en zul je verbaasd staan van de gedachten die door je hoofd flitsen. Slaaptekort als moeder is wel degelijk iets heel anders dan slaaptekort als student.

Als je dacht dat je eenmaal na je bevalling stopt met het doen van domme dingen omdat je zwangerschapsbrein voorbij is, dan heb je het mis. Of je het wilt toegeven of niet, elke nieuwe moeder kan zich de volgende vreemde gedachten voorstellen. Want als je elke nacht een of meerdere keren wakker wordt dan doet dat rare dingen met je. Herken je je in de volgende gedachtes na weer een paar nachten slaaptekort?

 1. Is het ongepast om mijn man in de time-out hoek te zetten?
 2. Is mijn kindje kapot? Heb ik hem gebroken?
 3. Heb ik nou net echt moedermelk in mijn koffie gedaan?!
 4. En dan te denken, dat ik die beer met al die geluidjes zo leuk vond toen ik hem kocht.
 5. Als ik hem langzaam in zijn bedje leg en op mijn tenen wegsluip, zal hij het nooit weten!
 6. Ben ik de slechtste moeder ooit omdat ik een nacht voor mezelf wil?
 7. Hoe trok ik al die slapeloze nachten tijdens mijn studententijd?
 8. Dit is zeker de sterkste vorm van anticonceptie die ik ooit heb gehad?
 9. Ik zweer het, als nog een persoon me vraagt waarom ik er zo moe uitzie dan…
 10. Worstelen andere moeders net zo veel als ik?
 11. Is het heel slecht om mijn kindje naar iemand te willen brengen en dan zelf terug naar bed gaan?
 12. Nu begrijp ik dat hele wodka-in-een-babyfles ding?

Comment Section

0 reacties op “12 dingen die slaaptekort doen met een moeder

Plaats een reactie


*