Page content

Leuke en leerzame apps voor op de tablet

Leuke en leerzame apps voor op de tablet

Leuke en leerzame apps voor op de tablet!

In ons vorige blog hebben we geschreven over leuke spelletjes voor op de achterbank. Maar naast dat het leuk is om samen met de kinderen spelletjes te doen onderweg, is het ook plezierig als kinderen zich voor een poosje zelf kunnen vermaken. Maar er zijn zo ontzettend veel spelletjes voor op de tablet te krijgen, dat het een bijna onmogelijke opgave lijkt om te kijken welk spel geschikt is voor de leeftijd van uw kind(eren).

Om u daarbij te helpen hebben wij dit blog geschreven, zodat u in 1 oogopslag weet welke spellen er beschikbaar zijn voor uw kind.

Leeftijdscategorie tot 2 jaar

Elias Farmselias-farms_App

In de wereld van Elias Farms wonen allerlei boerderijdieren, insecten en enkele wilde dieren. Peuters ontdekken met deze app spelenderwijs welke geluiden bij welk dier horen. Bovendien biedt het de aanleiding om de dierennamen te oefenen. Het beeld kun je door laten schuiven zodat je het verhaal door kunt laten lopen.

Dierendorpje

Deze adierendorpje_Apppp bevat teksten en illustraties over dieren die alledaagse dingen meemaken. Na een intro over het dorp waar dieren wonen, durft een zebra een zebrapad niet over te steken, een mol durft zijn hol niet uit, een olifant wordt gepest om zijn gewicht, kiest er in een volgend liedje voor om minder te snoepen en meer te bewegen, een nijlpaardje durft niet te zwemmen en een beer valt in slaap dankzij zijn knuffelbeer.

Brabbel

Brabbel toont een foto en speelt een geluid af. De stripachtig getekende achtergrond toobrabbel_Appnt een scene buiten. Wat gras, dennenbomen, een lucht met een zon en een houten hekje. Daarover heen een grote houten lijst die de foto toont die aan de beurt is. Met een ´veeg´ verschijnt een volgende foto met geluid in de lijst. Er zijn enkele voorbeelden aanwezig. Maar het is vooral de bedoeling om eigen foto’s toe te voegen met eigen geluid. Kinderen breiden hun woordenschat uit aan de hand van herkenbare beelden en stemmen uit eigen omgeving.

Leeftijdscategorie 2 tot 4 jaar

App voor peuters

App voor peuters

Het spel is speciaal ontworpen voor kleine kinderen en bevat meer dan 80 leuke animaties en geluidseffecten. Als je op een dier of een voertuig klikt, dan komt het tot leven en wordt het bijpassende geluid afgespeeld, bijvoorbeeld een hond die blaft. Een stem spreekt de naam van het getoonde voorwerp uit. Het spel is onderverdeeld in 6 verschillende categorieën:
Boerderij, Bos, Savanne, Garage, Muziek en Raad het voorwerp.

Spelletjes voor peuters

Spelletje voor peuters

In de categorie ‘Raad het voorwerp’ worden 3 verschillende beelden getoond en een stem vraagt aan het kind om een bepaald voorwerp te vinden, bijvoorbeeld “Waar is het vliegtuig?” Als het kind het juiste voorwerp aanklikt, verschijnt er een grappige animatie. Alle spellen en puzzels hebben een variërende moeilijkheidsgraad. Ze zijn bedoeld om het logisch denkvermogen van uw kind te oefenen, maar ze zijn ook nog eens erg leuk en vermakelijk. Als een puzzel k laar is, verandert deze in een leuk en vermakelijk spel. De spellen zijn speciaal ontworpen voor kinderen en bevatten meer dan 100 leuke animaties en geluidseffecten. Dit zijn de spellen: Een auto bouwen, Trein, IJswinkel, Politieauto, Mijn eerste boot, Vliegtuig, Brandweer, Vrachtwagen.

Puzzels voor peuters

Puzzel voor peuters

Er zijn 34 verschillende puzzels met meer dan 70 verschillende dieren, auto’s en robots om uit te kiezen. Je kind kan de puzzelstukjes gemakkelijk verplaatsen door over het scherm te slepen. Als een puzzel klaar is, komt er een grappig tekenfilmpje en valt er gejuich te horen. Alle puzzels hebben verschillende moeilijkheidsgraden en zijn bedoeld om het logische denkvermogen van je kind te oefenen. Daarnaast zijn de puzzels erg leuk en ontspannend.

Leeftijdscategorie tot 4-6 jaar

104 leerzame apps en sites

Voor tips voor deze leeftijdscategorie verwijzen wij u graag naar de volgende website: www.kleutertabletportaal.nl Hier staan veel leuke en educatieve apps voor deze leeftijdscategorie op.

Daarnaast is er door kennisnet en mijn kind online een mooi boek digitaal opgesteld met 86 creatieve tips en ideeën speciaal voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Graag verwijzen wij u hiervoor naar www.mijnkindonline.nl

Leeftijdscategorie tot 7-12 jaar

86 creatieve apps en sites

Voor tips voor deze leeftijdscategorie verwijzen wij u graag naar de volgende website: www.tabletportaal.nl  Hier staan voor deze leeftijdscategorie veel leuke en educatieve apps.

Daarnaast is er door kennisnet en mijn kind online een mooi boek digitaal opgesteld met 86 creatieve tips en ideeën. Graag verwijzen wij u hiervoor naar www.mijnkindonline.nl

Wij hopen dat u met alle informatie uit dit blog en het blog over spel ideeën voor op de achterbank een rustige, gezellige en soepele rit naar uw vakantie adres heeft.

Comment Section

0 reacties op “Leuke en leerzame apps voor op de tablet

Plaats een reactie


*